Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта падає на тлі зростання запасів в США і обережних очікувань пропозиції

 

Ціни на нафту впали на початку торгів в Азії в середу, оскільки галузеві дані свідчать про зростання запасів як сирої нафти, так і палива в США, що є ознакою слабкого попиту, а також про обережні очікування щодо пропозиції напередодні політичної зустрічі ОПЕК+, яка відбудеться наступного місяця.

Ф'ючерси на нафту марки Brent о 05:48 EET подешевшали на 30 центів, або на 0,36%, до $82,86 за барель. Ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate впали на 25 центів, або 0,32%, до 78,13 долара за барель.

Обидва ф'ючерси незначно знизились на попередній сесії на ознаках послаблення дефіциту пропозиції та зниження світового попиту на нафту після публікації у вівторок прогнозного звіту Агентства з охорони навколишнього середовища США.

За тиждень, що закінчився 3 травня, запаси нафти в США зросли на 509 000 барелів, повідомили джерела на ринку з посиланням на дані Американського інституту нафти. Запаси бензину і дистилятів також зросли, за їхніми словами.

«Дані API, опубліковані вночі, були помірно ведмежими через зростання запасів як сирої нафти, так і нафтопродуктів... Занепокоєння щодо слабшого, ніж зазвичай, попиту на бензин у США та збільшення запасів вплинули на стрімке зростання цін на бензин RBOB", - зазначають аналітики ING у своїй записці для клієнтів.

Офіційні дані уряду США про запаси будуть опубліковані о 16:30 EET. Аналітики, опитані Reuters, очікують, що минулого тижня запаси сирої нафти в США скоротилися приблизно на 1,1 млн барелів.

Обережні очікування щодо скорочення поставок з боку Організації країн-експортерів нафти та асоційованих членів (ОПЕК+) напередодні політичної зустрічі 1 червня також тиснули на ринки.

«Ціни на нафту зазнали подальшого тиску на тлі зростання шуму навколо виробничої політики ОПЕК+... Очікується, що члени ОПЕК+ продовжать своє додаткове добровільне скорочення поставок після другого кварталу цього року", - зазначають аналітики ING.

Тим часом, надії на припинення вогню в Газі також чинили тиск на ціни на нафту протягом останніх сесій, причому деякі аналітики відзначають, що премія за ризик на нафту знизилася разом з ними.

«Падіння цін на нафту після того, як Іран та Ізраїль здійснили взаємні атаки, свідчить про те, що частина премії за ризик у цінах вже зменшилася», - сказав економіст Білл Везерберн з Capital Economics у своїй клієнтській записці.

«Ціни продовжують підтримуватися скороченням видобутку ОПЕК+, але ми підозрюємо, що члени організації поступово згортатимуть ці скорочення з липня, що призведе до зниження цін на нафту», - додав він.

США вважають, що переговори про припинення вогню в Газі повинні допомогти подолати розбіжності між Ізраїлем і ХАМАС. Директор Центрального розвідувального управління США Білл Бернс відвідає Ізраїль у середу для переговорів з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху та іншими високопосадовцями, повідомило агентству Reuters джерело, знайоме з цим питанням.

Деякі аналітики очікують, що короткостроковий попит залишається добре підтриманим, однак, обмежує загальне зниження цін.

«На нашу думку, багато розмов про скорочення обсягів виробництва в останні тижні є перебільшенням, оскільки маржа все ще досить висока, а це означає, що попит в Азії може зрости після досягнення піку і зменшення обсягів виробництва», - сказав аналітик Sparta Commodities Ніл Кросбі (Neil Crosby).

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,4272
 0,0033
0,01
EUR
1
42,7549
 0,0903
0,21

Курс обміну валют на 17.05.24, 10:16
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3239  0,12 0,30 39,8843  0,10 0,26
EUR 42,6348  0,06 0,13 43,3461  0,13 0,30

Міжбанківський ринок на 17.05.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3900  0,10 0,25 39,4250  0,09 0,22
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес