Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Швейцарські банки продовжують приймати рублі з Росії, – ЗМІ

 

Окремі банки Швейцарії, як і раніше, приймають від клієнтів грошові перекази у російських рублях, незважаючи на посилення умов банківського обслуговування для росіян у цій країні.

Йдеться про перекази у рублях в еквіваленті від $10 млн, які проходять за спеціальним попереднім погодженням, пише російська редакція Forbes із посиланням на декілька джерел на російському ринку.

Видання зауважує, що ще минулого року швейцарські банки, зокрема найбільші - UBS і Credit Suisse, посилили вимоги до клієнтів з російським громадянством. Через посилення контролю за дотриманням санкцій росіяни зіткнулися з загрозою блокування рахунків, якщо вони сплачують податки в Росії або мають бізнес у РФ, а цього року швейцарські банки почали закривати рахунки росіянам із подвійним громадянством.

Однак клієнтам деяких з-поміж 10 найбільших швейцарських банків досі вдається не лише зберегти рахунки, а й переказувати на них рублі.

За словами співрозмовників видання, переказати рублі можна, якщо йдеться про суму від $10 млн. Ці перекази проходять за спеціальним попереднім погодженням з банком. Після отримання рублів швейцарський банк за комісію одразу міняє їх на іноземну валюту за біржовим курсом і станом на закриття банківського дня у нього залишається рублів на рахунках. Крім того, клієнт зобов'язаний розмістити переказані гроші в цьому банку.

На кожну угоду "дивляться індивідуально" і є випадки відмов, наприклад, якщо джерело отримання коштів - угоди з російськими держкомпаніями чи державою, додає співробітник family-офісу у Москві, який організовує такі угоди.

Всі опитані Forbes співрозмовники відмовилися назвати швейцарські банки, які зараз проводять рублеві операції, оскільки такі операції не афішуються. Співробітник family-офісу додав, що це як мінімум два банки з 10 найбільших у Швейцарії. Раніше такі перекази також проводили UBS та Credit Suisse, але зараз вони рублі не приймають.

Швейцарія приєдналася до всіх європейських санкцій проти РФ, підтримавши, у тому числі, відключення низки найбільших банків Росії від SWIFT та заборону на ввезення в Росію готівкових євро та швейцарських франків. Але рублеві перекази офіційно не заборонені, якщо не йдеться про взаємини з підсанкційними особами та компаніями, зауважує партнер російської юридичної компанії BGP Litigation Сергій Гландін.

"Це питання токсичності рублевих переказів самих по собі. Кожен банк приймає бізнес-рішення, чи йому це потрібно чи ні", - пояснив російський юрист.

Як повідомлялося, раніше Державний секретаріат з економічних питань Швейцарії створив групу спеціалістів для розслідування та забезпечення виконання санкцій, які Берн запровадив після вторгнення Москви в Україну два роки тому.

Влада Швейцарії вдалася до такого кроку після критики через те, що вона не робить достатньо, щоб запобігти приховуванню росіянами грошей у швейцарських банках.

За матеріалами: БізнесЦензор
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,4272
 0,0033
0,01
EUR
1
42,7549
 0,0903
0,21

Курс обміну валют на 17.05.24, 10:16
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3239  0,12 0,30 39,8843  0,10 0,26
EUR 42,6348  0,06 0,13 43,3461  0,13 0,30

Міжбанківський ринок на 17.05.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3900  0,10 0,25 39,4250  0,09 0,22
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес