Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Міцний долар тягне єну вниз ближче до інтервенційного діапазону

08:07 23.04.2024 |

Фінанси

 

Міцний долар США у вівторок утримував єну біля нового 34-річного мінімуму, змушуючи інвесторів бути напоготові до інтервенцій в очікуванні ключового звіту по інфляції в США і рішення Банку Японії по процентній ставці.

Єна залишилася пригніченою після досягнення 154,85 єни в понеділок, найнижчого рівня з середини 1990-х років, оскільки різка різниця в процентних ставках між США і Японією знову опинилася в центрі уваги на тлі ослаблення напруженості між Іраном та Ізраїлем. Востаннє вона коливалася на рівні 154,76 за долар.

Трейдери насторожено спостерігають за тим, як єна ковзає до 155,00 - рівня, який багато учасників вважають новим тригером для втручання японської влади.

Однак існують сумніви щодо того, чи буде Токіо діяти так близько до дводенного засідання Банку Японії, яке розпочнеться в четвер.

Очікується, що в нових прогнозах, які будуть опубліковані в п'ятницю, Центральний банк Японії спрогнозує, що інфляція залишатиметься на рівні 2% протягом наступних трьох років, що свідчить про його готовність знову підвищити процентні ставки цього року з нинішнього майже нульового рівня.

Слабкість єни може змусити центральний банк "зайняти більш яструбиний тон", що посилить очікування чергового підвищення ставок і підтримає єну, вважає Керол Конг, валютний стратег Commonwealth Bank of Australia.

"Але я очікую, що USD/JPY залишиться підвищеною в найближчій перспективі через широке зміцнення долара США, що збереже можливість валютних інтервенцій".

Слабка єна ускладнює політику Банку Японії, оскільки деякі учасники ринку вважають, що центральний банк може опинитися під тиском і підвищити ставки раніше, ніж він хоче сповільнити падіння валюти.

Міністр фінансів Японії Шунічі Сузукі, який неодноразово застерігав від спекулятивних валютних рухів протягом останніх тижнів, заявив у вівторок, що місцева влада буде тісно співпрацювати з іноземними колегами, щоб впоратися з надмірною волатильністю на валютному ринку.

Долар зміцнився на широкій основі, причому цього року він зріс на 5%.

Востаннє курс долара торгувався на рівні 106,09, що нижче п'ятимісячних максимумів, досягнутих минулого тижня, після того, як коментарі представників Федеральної резервної системи і низка більш високих, ніж очікувалося, даних по інфляції змусили знизити очікування щодо зниження ставок.

Згідно з даними CME FedWatch Tool, ймовірність першого зниження ставки ФРС у вересні становить 46%, а в листопаді - 42%. Це різко контрастує з тим, що було всього кілька тижнів тому, коли ринки ставили на червень як на початок циклу пом'якшення монетарної політики США.

Інвестори матимуть ще один шанс оцінити силу американської економіки цього тижня, коли в четвер будуть опубліковані дані про валовий внутрішній продукт за перший квартал, а в п'ятницю - індекс цінових витрат на особисте споживання (PCE), який є ключовим показником інфляції ФРС.

"Цілком можливо, що ринки ще більше відсунуть терміни очікуваного першого зниження ставки з вересня, якщо ВВП та/або індекс цін на споживчі товари цього тижня посилять занепокоєння щодо зупинки дезінфляції. Таким чином, ризик полягає у підвищенні дохідності американських облігацій та зміцненні долара США", - сказав Конг з Банку Співдружності Австралії.

Згідно з опитуванням Reuters, ринкові прогнози передбачають зростання базового показника PCE у березні на 0,3%, без змін порівняно з попереднім місяцем, а в річному вимірі - на 2,6%, порівняно з 2,5% у лютому.

Хоча вересень став основним для бетів на перше зниження ставки ФРС, залишаються очікування, що Європейський центральний банк (ЄЦБ) і Банк Англії (Банк Англії) почнуть знижувати ставки до середини року.

Ці розбіжності призвели до того, що євро опинився на межі падіння, і валюта може досягти найбільшого місячного падіння по відношенню до долара, починаючи з січня. У вівторок курс євро майже не змінився і склав $1,0655.

Востаннє стерлінг торгувався на рівні $1,2354 після падіння до нового п'ятимісячного мінімуму по відношенню до долара США на рівні $1,2299 в понеділок.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,3969
 0,1376
0,35
EUR
1
42,3359
 0,0261
0,06

Курс обміну валют на вчора, 11:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,15 0,38 39,4400  0,12 0,29
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес